شهید غریبعلی دژمند

بیا تا عاشقی را پاس داریم  –  سر قبر شهیدان گل بكاریم  –  تمام دشت یك سر لاله زار است  –  گل نرگس ! تو را چشم انتظاریم

نیمه‌های دوم ماه اردیبهشت که فصل زیبا وسرسبز بخش زیدون است، با تولد فرزندی از تبار غیور مردان، در روستایی دلنشین رودخانه‌ی زلال و پاکی از راه رسید که طراوت و شادابی بی‌انتهایی به خانواده‌ی دژمند بخشید.

شهید غریبعلی دژمند فرزند الیاس در شانزدهم اردیبهشت ماه سال چهل هجری شمسی در روستای لنگیر وسطی بخش زیدون در خانواده‌ای مذهبی متولد شد و بر دنیای خاکیان لبخند زد.

دوران ابتدایی را در روستای زادگاهش پشت سرگذراند و برای گذراندن دوره‌‎ی متوسطه به شهر آغاجاری رفت و در آن‌جا به تحصیل پرداخت. به دلیل اینکه در محل زندگی شهید دژمند دبیرستان وجود نداشت، ایشان برای ادامه تحصیل به همراه بچه‌های روستا به شهر می‌رفت و مرتب با سختی‌های زیاد درحال طی مسافت و رفت‌وآمد برای تحصیل بود.

پس از طی دوره‌ی متوسطه از طریق آزمون وارد آموزشگاه حرفه‌ای شرکت نفت شد و پس از دو سال مهارت‌آموزی به استخدام شرکت نفت درآمد و در کارگاه مرکزی مشغول به کار شد. خبر آغاز جنگ تحمیلی و یورش همه جانبه دشمن به سرزمین ایران اسلامی، شوری در دل جوانان ایران اسلامی به پا کرد که شهید دژمند هم از آن جوانانی بود که با وجود تحمل سختی‌ها در زندگی، استوار داوطلب اعزام به جبهه‌ها شد و بار‌ها کار را رها کرده و به میدان نبرد با دشمن شتافت.

صداقت و مهربانی شهید در بین دوستان و همکارانش در شرکت نفت همیشه زبانزد بود. ایشان درعملیات‌های زیادی ازجمله بیت‌المقدس، فتح‌المبین و والفجرمقدماتی شرکت کرد. سرانجام ایشان در عملیات والفجرمقدماتی به عنوان آرپی‌جی‌زن گردان انشراح در قالب گروه خط‌شکن شهدا، جان‌نثاری و رشادت زیادی از خود به نمایش گذاشت و در تاریخ ۶۱/۱۱/۱۸ در منطقه‌ی شیب‌میسان بر اثر اصابت ترکش تیر دشمن به درجه‌ی رفیع شهادت نائل آمد و همچون دیگر همرزمانش، سالها بدن مطهرش تلألوبخش خاک‌های رملی منطقه‌ی شیب‌میسان بود تا اینکه در تاریخ ۱۳۶۹/۱۲/۸ و پس از ۸ سال انتظار پیکر مطهرش به وطن بازگشت و با تشییع باشکوه مردم در آرامستان روستای زادگاهش به خاک سپرده شد. عطر یادش در  فضای سینه‌ها جاودان باد.

 

وصیت نامه

بسم الله الرحمن الرحیم

{ إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتابُوا وَ جاهَدُوا بِأَمْوالِهِمْ وَ أَنْفُسِهِمْ في‏ سَبيلِ اللَّهِ أُولئِکَ هُمُ الصَّادِقُونَ }     (حجرات/۱۵)

به نام تو ای آفریننده‌ی هستی‌ها وپدیدآورنده پدیده‌ها.

حمد و سپاس مخصوص توست؛ یادت را شامل ما کردی و برای هدایت مسلمین و مستضعفین و نابودی مستکبرین،  امام امت را به ما دادی و ما را از گودال فساد نجات دادی و ما را از محو شدن و نابود شدن نجات دادی و قوت و ارادت دادی و زنده کردی که ما هرچه داریم از اسلام داریم و این روحانیت است که به رهبری امام عزیز، اسلام را حفظ کرده است.

پروردگارا! تو خوب می‌دانی که این حرکت را که آغاز کرده‌ام فقط و فقط خالصانه برای توست و برای حفظ اسلام. خدایا تو خود به خوبی آگاهی که مبارزات ما برای قدرت‌طلبی و به چنگ آوردن مال بی‌ارزش دنیا نیست.

می‌خواهیم نشانه‌های روشنگرانه‌ی آئین تو را بازگردانیم و نابسامانی‌های شهرها و آبادی‌ها را به سامان برسانیم تا در پرتو عدل اسلام، بندگان ستمدیده‌ات پناه گیرند و احکام و قوانین کنار گذاشته‌ی دین بر پا گردد. خدای بزرگ، من که لیاقت شهادت را ندارم و هدف ما هم در وحله اول شهادت نیست و شهادت را وسیله‌ای برای ورود و بهتر رسیدن به الله می‌دانم. ولی لااقل مرا در جوار رزمندگان صدیق خود قرار ده.

ملت شریف! قدر رهبر خود را بدانید و حمد و سپاس گویید خدا را، که شما را بین ملت‌ها انتخاب کرد و دعا کنید رهبر را که در این‌صورت موفق و پیروزید و اگر شما توانستید اسلام را صادر کنید آن‌وقت افتخاری برای شماست. در این وضعیت که قرار داریم تمام کشورهای غرب و شرق علیه اسلام بسیج شده‌اند و با اتحاد و همبستگی شما تمام توطئه‌های آن‌ها خنثی خواهد شد. ما فقط در برابر عراق قرار نگرفته‌ایم، بلکه در برابر با آمریکا و شوروی و تمام ایادی‌اش که به صورت یک صدام در آمده و در برابر اسلام قرار گرفته‌است، ایستاده‌ایم.

امیدوارم که به همین زودی‌ها بعد از فتح کربلا، قدس عزیز را هم از دست صهیونیست‌ها خارج کرده و به دست فلسطینی‌ها و به اسلام عزیز بر‌گردانیم. جنگی که ما داریم یک جنگ با تمام قوت براساس مکتب ماست سر منشاء آن، لا اله الا الله است که باید سراسر جهان را فرا گیرد. اگر مقاوم باشیم این قدرت‌ها پوچ و توخالی است و حق پیروز است که خداوند با ماست. پس شما ای مردم فداکار برای اسلام جان‌فشانی و مبارزه کنید و از مبارزه با باطل ناامید نباشید. تا زمانی‌که پرچم حق را به دست صاحب اصلی‌اش صاحب‌الزمان(عج) بسپارید.

و آخرین کلامم هم این است که تقوا را پیشه خود کنید که پیروز هستید.

خدایا خدایا تا انقلاب مهدی خمینی را نگهدار.

غریبعلی دژمند

مورخ : ۶۱/۱۰/۲۴